DATA |
JADŁOSPIS |
poniedziałek 13.05.2024 r. |
ZUPA: ogórkowa na wywarze mięsno–jarzynowym z ziemniakami, zabielana śmietaną II DANIE: makaron w sosie a’la Carbonara |
wtorek 14.05.2024 r. |
ZUPA: grysikowa na wywarze drobiowo–jarzynowym z koperkiem zielonym II DANIE: kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, buraczki czerwone gotowane |
środa 15.05.2024 r. |
ZUPA: fasolowa na wywarze drobiowo–jarzynowym z ziemniakami II DANIE: kurczak duszony w wiosennych warzywach–marchew, kalafior, cebulka, ryż o delikatnym smaku curry |
czwartek 16.05.2024 r. |
ZUPA: marchwiowa z kaszą jaglaną na wywarze drobiowo-jarzynowym II DANIE: kluski z mięsem okraszone cebulką, surówka wielowarzywna z kukurydzą i groszkiem zielonym |
piątek 17.05.2024 r. |
ZUPA: krem kalafiorowy na wywarze jarzynowym z ziarnami słonecznika II DANIE: filet rybny, ziemniaki gotowane, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, jabłkiem, zieloną pietruszką i oliwą z oliwek |
GRAMATURA:
ZUPA + II DANIE: |
|
zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza - 170 g-200 g surówka - 100 g
|
|